Het Merk van Stone Island

Stone Island is een Italiaans luxe herenkledingmerk uit Ravarino. Het maakt deel uit van Carlo Rivetti’s Sportswear Company. Stone Island werd in 1983 opgericht door Massimo Ossi.

The Patch van Stone Island

Het kenmerkt zich door de kompaspatch die geknoopt word op de linkermouw. Het merk is vooral bekend bij de voetballers en de Hiphoppers. De rapper Drake is een fervente fan van hun kledij.

Oorspronkelijk hadden de patches een groene rand, de patches hadden vanaf het jaar 2000 een zwarte rand. Er zijn ook een reeks zeldzamere ‘witte patches’ die oorspronkelijk op bepaalde jassen werden gemaakt om het nieuwe millennium te vieren. De witte patch is nu zichtbaar op jassen die met materialen gemaakt zijn die ze zelf in eigen huis worden ontwikkelt.

Italiaanse innovatieve kwaliteit

Het merk kenmerkt zich door kledij voor heren te ontwikkelen die een luxueuze minimalistische uitvoering hebben. Ze maken zowel sweaters, broeken en jassen. Ze ontwikkelen zelf nieuwe materialen waarmee ze jassen ontwerpen zoals de “Liquid Reflective”. Dit is een van hun jasontwerpen in een zeer reflecterende exclusieve stof dankzij een coating van duizenden glazen microbolletjes. Het afgewerkte kledingstuk is individueel met de hand besproeid en vervolgens individueel in de oven gedroogd. De diverse brekings- en kleurintensiteiten, evenals de druip- en tikkende effecten, maken elk stuk uniek en onherhaalbaar. De coating van de stof maakt het stuk water- en windafstotend.

Hun nieuwste baanbrekend materiaal is Poly-Kleur-Frame-TC. Kleding gemaakt van glanzende nylon kettinggarens en gekleurde polyester inslaggarens. De verschillende spanningen van de inslag- en kettinggarens creëren een driedimensionaal effect, een vierkant dat er in reliëf uitziet, met een metallic en iriserend uiterlijk, versterkt door het kleuringsproces van de kleding.


Binnen bovenkleding is de anorak opgevuld met de fijnste veren, speciaal behandeld om het verven van kledingstukken te weerstaan, terwijl de jas een PrimaLoft®-TC-laag heeft voor superieure thermische prestaties.

Al bij al kunnen we dus concluderen dat je voor kwalitatieve innoverende en luxueuze herenkledij bij Stone Island aan het juiste adres bent.