Merk horloge als stijlvol sieraad

Bij een stijlvolle afwerking van je outfit hoort eigenlijk een merk horloge. In de afgelopen jaren heeft dit wat duurdere horloge zich ontwikkeld tot een waar sieraad. Het bestaat uit kwalitatief goede materialen, heeft een prachtig design, dat tot in de puntjes is afgewerkt. Net zoals dat de outfits zelf vooral als doel hebben om zo voordelig mogelijk voor de dag te komen, is een merk horloge ook steeds meer een modeartikel geworden. Het borduurt met zijn ontwerp verder op de actuele modetrends en geven daar bijzondere accenten aan. Zo’n opvallend mooi horloge is bij de betere juwelier te koop, maar ook bij de online webshop Watches4watch.

Het ontstaan van een merk horloge

Een horloge van een merk was vroeger een garantie voor kwaliteit. Dat betekende dat het horloge van goede materialen gemaakt was en dat het tegen een stootje kon. Het meest kritische deel van het horloge was het uurwerk. Een horloge werd vroeger gekwalificeerd als een merk horloge als het niet kapot ging, ondanks intensief gebruik. Er waren al wel enkele bedrijven die veel aandacht besteedden aan het design. Die bedrijven waren voorlopers en de horloges van die merken zijn tegenwoordig een klein fortuin waard.

Verschuiving van de criteria

Tegenwoordig is vooral de vormgeving een criterium om de kwalificatie merk horloge te kunnen krijgen. De uurwerken van nu zijn allemaal onverwoestbaar, dus nu is de vormgeving een middel om een verschil te maken. Een merk horloge van vandaag de dag valt op door een bijzonder design van zowel de horlogekast als de band. Ook de gebruikte kleuren en materialen spelen daarbij een rol. Het valt op dat een merk horloge verhoudingsgewijs niet zo kostbaar is als vroeger. Dat komt doordat er bij veel horloges minder vaak gebruik wordt gemaakt van edelmetalen en edelstenen als afwerkingsmaterialen.