Stigma is aan het minderen

Mensen die vroeger met een regenhoed heren liepen werden vaak nageroepen. Dit komt omdat in deze macho maatschappij het gebruikelijk was voor de man om gewoon te lopen tijdens de regen zonder enige bescherming. Wij wilden dan ook dat dit soort fratsen veranderde en kwamen met een nieuwe campagne. Dit gaf de man meer moed om een regenhoed heren te dragen. Op die manier hebben wij dus bijgedragen aan het verminderen van het stigma. Wij weten namelijk niet precies hoe dit is gebeurd. We horen ook vaker dat er meer mensen zijn die met dit probleem te kampen hebben.

Op een nieuwe manier verbeteren

Wij werken samen aan een winkel die deze regenhoed heren gaat adverteren en meer gaat verkopen. Het wordt wel moeilijk want het wordt nog steeds gezien als een aparte keuze voor mannen om zo een hoed aan te schaffen. We horen er gewoon goed uit te zien en dat mag dus ook met een regenhoed heren. Het is totaal niet vrouwelijk als jij met een hoed loopt tijdens de regen. Het is niet leuk om nat te worden en dat mag ook gewoon gezegd wordend deze tijd. Het is jammer at vele hier anders over denken.

De maatschappij wordt zachter

De regenhoed heren kan ook rekenen op meer lof omdat de maatschappij ook steeds zachter wordt. Er wordt niet meer geroepen dat iets voor vrouwen is of dat iets alleen voor mannen is. Het lijkt erop dat mensen inzien dat er niet alleen maar moet worden gekeken naar de taken of kledingstukken maar gewoon naar de persoon zelf. Iedereen kan beslissen wat hij of zij zelf kan doen. Wij kunnen ook kijken of de regenhoed heren hier een rol gaat spelen. Nu dat de vrouwelijke versie nog steeds zo populair is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *