tule stoffen

tule stoffen

De tule stof is vernoemd naar de Franse stad Tulle, daar komt tule stoffen vandaan. Vroeger werd tule gebruikt voor balletkleding in Parijs, nu wordt er nog steeds gebruik gemaakt van tule in danskleding, daarnaast ook veel voor feestkleding en bruidskleding. Ook zie je tule vaak als decoratiemateriaal in huis en kun je het gebruiken als klamboe voor tegen de muggen. De verschillen tussen tule stof en kant stof is dat tule honingraat patroon heeft en kant meer borduursels in verschillende patronen.

tule stoffen

Het verwerken van tule stof

Voor het verwerken van tule stof kan je het best omzomen, omdat de stof zeer licht is en dus sneller rafelt als je het onzorgvuldig knipt. Ook is aan te raden om tule stof niet te markeren met krijt, maar de stof direct langs het patroon te leggen en deze netjes af te knippen. Aangezien tule stof losjes geweven is, hangt de steek af van de andere stof waar je de tule aan wilt naaien. Je hebt geen speciale naalden nodig om tule stoffen te naaien. De stof kan je het beste met de hand wassen en aan de lucht laten drogen.

Tule stof kopen bij Royal Look

Wil je goedkoop tule stof kopen? Dat doe je bij Royal Look. Ze hebben een breed assortiment aan tule stoffen. Zo hebben ze bruidstule in verschillende tinten voor jouw perfecte droomjurk. In bruidstule zit een lichte stretch, daarom is het ook geschikt als decoratie materiaal. Neem een kijkje op de website royallook.nl en koop de perfecte tule stof voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *